Väriä ja kuoseja pikkuneidille

Vaatekaapistani löytyy vain muutama värillinen yksilö. Tunnen omakseni enemmän mustan, harmaan ja valkoisen eri sävyt, joiden kanssa ei tarvitse aina erikseen miettiä sopivatko vaatteet koskaan yhteen. Joskus saatan räväyttää ja pukea päälleni sähkönsinisen tai metsänvihreän paidan, mutta siinäkin tapauksessa muu vaatetus on yleensä pääosin mustaa. Tylsää ehkä, mielestäni kuitenkin toimivaa.

Tuntui hieman hassulta, että tyttäremme synnyttyä jotkut olettivat minun haluavan pukevan hänetkin samalla tavalla värittömästi. Päinvastoin, lapset olkoot lapsia niin pitkään kuin haluavat. Tosin ihan vielä en halua kaappeihimme Hello Kitty ja Barbie-kuosisia vaatteita (sekin aika ihan varmasti tulee, ettei äidin tyylisilmällä ole enää mitään painoarvoa), mutta löytyy sitä väriä muistakin sävyistä kuin kirkkaasta fuksiasta ja hempeästä pinkistä.

En ostanut raskausaikana juurikaan vauvanvaatteita, sillä saimme monen monta kassillista käytettyjä ja muutamia uusiakin vaatteita ystäviltämme ja sukulaisiltamme. Tein muutamat täsmäbongaukset lähinnä kirppareilta, sillä en nähnyt oikein järkeä maksaa aivan pienistä vaatteista täysiä summia. Eiväthän ne ehtisi olla pienen vauvan päällä kovinkaan pitkään. Nyt, kun tyttäremme on siirtynyt pikkuhiljaa käyttämään jo pidempiaikaisia eli koon 68 vaatteita, olen päässyt naureskelemaan jo omalle ostokäyttäytymiselleni: bongailen tarjouksia ja muita alennuksia lastenvaatteista sitä tahtia, että kukkaroa jo hirvittää. En edelleenkään suostu kovin mielelläni maksamaan vaatteista täyttä hintaa, mutta muutaman "pakko saada" -yksilön kohdalla olen tehnyt poikkeuksen.


Vajaan viiden kuukauden aikana on tullut huomattua, että kierrätän tyttärelläni pesukoneen kautta uudestaan päälle vain muutamia bodeja ja housuja, jotka olen kokenut lemppareiksi. Jossain vaiheessa karsin vaatekaappia siihen malliin, että jäljelle jäivät esimerkiksi 62 koon vaatteissa vain viisi bodya, kolmet housut, kaksi yöpukua, yksi neuletakki, yksi huppari ja yksi fleecepuku. Ne ovat riittäneet vallan mainiosti (tyttäremme kun ei onneksi kuulu vielä siihen joukkoon, joka puklaisi/tahraisi/niskapaskoisi vaatteitaan joka päivä).

Viime aikoina Neiti E:n vaatekaappi on saanut kivoja lisäyksiä muun muassa Nextiltä, Mini Rodinilta, Tiger Nook Designilta, Mini Mocksilta ja Reimalta. Kierrän edelleen kirppareita (bongailen vaatteita myös FB-kirppiksiltä) ja teen täsmäiskuja Lindexiin ja KappAhliin, joista saa kivoja perusvaatteita suht edullisesti. Myös Name itin vaatteet ovat kaikessa kapeudessaan sopivat meidän laiheliinillemme. Kuvan vaatteet olen lähes kaikki kotiuttanut erilaisten alennusten turvin, rusettibody on (kerran käytettyä) kirppiskamaa.

Veikkaan, että minin vaatekaappi tulee vielä ennen pitkää paisumaan ihan omiin sfääreihinsä. Mutta tällä hetkellä vähemmälläkin pärjää. Niillä lemppareilla.

2 kommenttia:

 1. Onpas kivoja vaatteita :)
  Oopsy-haalari ihan paras :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kiva kyl :) Itse asiassa yöpuku, mutta menisihän se varmaan päivälläkin.

   Poista