Kun Neiti E sai nimen

Tyttäremme ristiäisiä vietettiin jo melkein kaksi kuukautta sitten (kas, niin se aika menee). Pidimme kastetilaisuuden Temppeliaukion kirkossa ja kahvitukset kotonamme pienellä ydinporukalla. Päivä oli kaunis, mukava ja rento, ei muuta olisi voinut toivoakaan.

Neiti osasi olla hiljaa ja rauhallinen kastamisen ajan, mutta sen jälkeen ääntä lähtikin. Kovaa ja korkealta, normaaliin tapaansa.

Etsin muuten koko ristiäisviikon itselleni juhla-asua, mutta lopulta päädyin vuosia vanhaan mekkooni ja kirkkaansinisiin kenkiini. Mekko kiristi etumuksesta ja varpaat olivat puuduksissa vielä pari päivää kemujen jälkeenkin, mutta samapa tuo. Tulipahan uusiokäytettyä tehokkaasti omaa vaatekaappiaan. Tyttäremme kastemekkokin oli varsin vanhaa ikäluokkaa. Vuosia sillä taitaa olla takanaan jo yli neljäkymmentä, ja kyseisessä suvun perinnemekossa on aikoinaan kastettu minutkin.


Päätimme pitää kahvitilaisuuden kotonamme, vaikka neliöitä onkin meillä varsin vähän. Hyvin silti mahduimme, jokainen vieras taisi päästä istumaankin edes jossain vaiheessa.

Halusin säästää hermojani ja tilasin lähes kaikki tarjottavat kaveriltani Outilta, joka hääräilee Kreemitär-yrityksensä takana. Ihania luomuksia! Itse tein pelkästään salaatin ja äitini toi mukanaan perinteisiä karjalaisia herkkuja, vatruskoita.

Taitavat kaikki juhlat olla samanlaisia: päivä hujahtaa ohi niin kovalla vauhdilla, ettei ehdi edes kissaa sanoa.

Kuvat Sakari Röyskö

8 kommenttia:

 1. Valloittava päivänsankari, ihana mekko ja rusetti hänellä <3 Kylläpä on taas Sakari ottanut kauniita kuvia. Ja miten upee mama siellä kuvissa onkaan, ihanat siniset kengät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olo oli kyllä kaikkea muuta kuin upea, mutta olipahan kerrankin pakkelit naamassa ja hiukset kiharalla :) Ja kyllä, Sakarin kuvat ovat aina ihania!

   Poista
 2. Upeita kuvia Sakari on taas ottanut teistä.
  Ja eikä, te ootte toteuttanut tuon hauskan idean vauvakuvasta jossa on painot, kellot, kalenterit yms. Itse en vaan jaksanut alkuviikkojen- kuukausien aikana sitä tehdä - ja nyt harmittaa. Eikai se tosin olisi myöhäistä nytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otettiin eka versio jo silloin, kun tyttäremme oli viikon ikäinen. Eipä kuvat oikein onnistuneet, joten viime hetkillä, pari päivää ennen ristiäisiä kokeilin uutta satsia olohuoneen lattialla. Sillä mentiin :) Ihan hauska muisto.

   Poista
 3. Hei mistä nuo kuvissa vilahtavat pompom- ketjut on hankittu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat Papershopista, myymälä löytyy Fredalta. Saattavat olla tilattavissa myös heidän verkkokaupastaan?

   Poista
 4. Voi kuinka tunnelmallista! Oli varmasti todella herkkä hetki, kun saitte kastaa pienen rinsessanne samaisessa kirkossa, jossa aikoinaan sanoitte tahdon. Tuon kirkon miljöö on vaan niin upea! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä! On siinä kirkossa omanlaisensa fiilis :)

   Poista