Unelmien makuuhuoneessa

Kun ikää tulee lisää ja maku kehittyy, alkaa mustavalkoisuudessakin nähdä värejä. Pienet väripilkut ja pehmeät, maanläheiset materiaalit antavat enemmän lämpöä ja elämää ympärille. Varsinkin makuuhuoneessa levollisuus ja rauhallisuus värien suhteen ovat tarpeen, tuskin osaisin kuitenkaan nukkua kirkuvan värisissä petivaatteissa tai punaisten seinien keskellä.

Unelmiemme makuuhuoneessa olisi valkoisten seinien lisäksi yksi tiiliseinä tai huolettomasti maalattu betoniseinä, väljää tilaa harvojen huonekalujen keskellä ja vain tarpeelliset tavarat esillä. Ei pyykinkuivaustelineitä, komeroseinustaa tai kenkäkaappeja.


Aina saa haaveilla. Ylimääräisen tilan puutteessa pyykinkuivausteline on makuuhuoneessamme sääntö eikä poikkeus, nurkat täyttyvät epämääräisistä tavaroista ja siisti yleisvaikutelma syntyy vain siivouspäivinä. Kirottu sininen päätyseinäkin vain pysyy sinisenä. Se oli siinä kun muutimme asuntoon vajaa neljä vuotta sitten, ja piru vie siinä se tönöttää edelleen. Ilmeisesti inho kyseistä väriä kohtaan ei ole kuitenkaan niin syvää, että olisi tullut ostettua vielä maalipurkkia. Uho on kova, teot sen sijaan minimaaliset.

Taidetaan muuttaa pois jo ennen värin vaihdosta.


Päiväpeitto tosin löytyy yhä useammin lattialta kuin sängyn päältä. Olkoon se sitä arkirealismia.

Kuvakollaasi Pinterest (1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6)

8 kommenttia:

 1. Samanlaisia haaveita täälläkin, mutta todellisuus on aika eri. Värien puolesta ollaan suht lähellä, mutta meilläkin makuunhuoneen seinustaa koristaa usein pyykikuvausteline ja päiväpeitto on kans enemmän lattialle kuin sängyllä :D

  Kivoja inspiraatiokuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellisuus on kyllä hyvin usein erilainen kuin haaveissa ;)

   Poista
 2. Kauniita kuvia! Voin kertoa, kuinka paljon rakastan meidän kuivausrumpua: tosi paljon <3 Just eilen havahduin siihen, miten mahtavaa on, ettei olkkarissa ole pyykinkuivaustelineen pysyväisnäyttelyä (vanhassa kodissa se mahtui siis vain olkkariin). Ja meilläkin tuo päiväpeitto on käytännössä poikkeuksetta lattialla, mutta sentään nätisti viikattuna :D ei siis pienintäkään toivoa käyttää sitä jotenkin "aktiivisesti"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mahtuu hädin tuskin pyykinpesukone kylppäriin, kuivausrumpu ei mene hyvällä tahdollakaan. Päiväpeitto on onneksi pääsääntöisesti oikealla paikallaan, aina ei vain ehdi - tai jaksa :) Onneksi peitto on pellavaa, joten rypyt kuuluvat asiaan muutenkin. Meidän onneksi ;)

   Poista
 3. Ihania makuuhuoneinspiskuvia ;) Itsekin juuri pohdin omassa postauksessani päiväpeiton funktiota ja sen säilytystä myttynä lattialla.

  Tiiliseinä olisi kyllä niin mahtava omaankin makuuhuoneeseen. Kunpa joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli leka jo melkein käsissämme, kunnes mietimme, ettei pinnan takaa paljastuva tiiliseinä ehkä olekaan kovin näyttämisen arvoinen. Sitä kun ei koskaan tiedä mitä sieltä löytyy...

   Poista
 4. Noi vaaleammat makuuhuoneet on upeita, tummemmissa taas en tiedä osaisinko nukkua. Mulla on muuten viikonlopun kunniaksi sulle haaste blogissani, jos sellaisia "harrastat". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään viihtyisi kokotummassa huoneessa, mulle riittää että se yksi (pääty)seinä olisi vaikka betonia :) Kiitos haasteesta! Pitääpä tarttua siihen, kun aika vain antaa myöten :)

   Poista