Hengähdä hetki, paha karma!

Mitäs tässä. Töitä, treeniä, oman firman hommia, yö välissä ja sama rumba alusta. Ja välissä pari rikosilmoitusta.Ensimmäinen meni sivutoiminimeni puolesta. Onhan näitä jo nähty, kaikenlaisia soittelijoita ja myyjiä (pien)yrittäjille. Olen oppinut vastaamaan kaikille saman litanian "kiitos en osta mitään enkä maksa mistään mitään". En halua lisänäkyvyyttä yritykselleni, erilaisia vakuutuksia, puhelin- tai nettiliittymiä, kotisivujen suunnittelua tai milloin mitäkin. Erään puhelun aikana toistin samaa, tuttua kielteistä mantraa Suomen Yritysrekisterin puolesta soittaneelle mieshenkilölle. Pariinkin otteeseen. Kappas vallan, kun siitä huolimatta kotona odotti kahden päivän kuluttua soitosta lähes 304 euron arvoinen lasku 12 kuukauden tilauskaudesta. Jota en todellakaan tehnyt. Poliisille samantein rikosilmoitus perusteettomasta laskutuksesta. Google-ystäväni mukaan en valitettavasti ole edes ainoa, jolle puhelimeen vastaaminen on käynyt näin kalliiksi kyseisen firman takia.

Toinen rikosilmoitus tuli tehtyä kännykkäni katoamisesta. Pienen lomahetken kunniaksi kesken kauniin, aurinkoisen päivän matkapuhelimeni päätti lähteä omalle, loputtoman pituiselle talvilomalleen laukkuni vetoketjullisesta etutaskusta. Ei näkynyt, vaikka sitä kuinka huhuili, käänsi kassia ympäri, tutki taskut ja kaverin auton lattiatkin. Välitön soitto puhelimeeni todisti heti sen, että joku oli jo vääntänyt virrat pois kännykästä. Hei hei Nokia! Sinne meni numeroiden lisäksi nippu muistoja, joissa oli parinkymmenen nostalgisen kuvan lisäksi paljon tunnerikkaita viestejä. Mitä tästä opimme: tee töitä, älä lomaile.

Shit happens. Mutta toivottavasti lähiaikoina ei tarvitsisi naputella poliisille enää yhtään yksityiskohtaista raporttia, pyydän.

PS. Kolmen Kaverin Jäätelön mustikka & kardemumma -kombo: taivas!

12 kommenttia:

 1. Oi ei! Aikamoisen tyhmiä juttuja. Onneksi sentään on tuo jäätelö <3. Meillä kyllä mennään ennemminkin kaakaolinjalla, sillä sisälämpö on mittarin mukaan meillä huikeat 17,9 astetta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran on noussut savua jo korvista, että kylmä jäätelö viilentää mukavasti tunteita. Kun ei tuo pakkanen oikein tunnu siihen riittävän ;)

   Poista
 2. Voi pirhana sanoisinko. Mulla myös yhden kaverin uudella firmalla saman puljun kanssa ongelmia. Itellä oli aikoinaan Directan kanssa sama juttu. Johtavat puhelimessa harhaan, ja hyväuskoisena uskoin. Vuoden jälkeen pääsin eroon. Ja joku aika sitten olivat oikeudessakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkensa ne valitettavasti yrittää, että rahaa saisivat. Minä en ainakaan maksa, hankkikoot tienestinsä muualta... rehellisin keinoin.

   Poista
 3. Minä myös odotan, koska tulee ensimmäinen lasku, vaikka kaikesta aika napakasti kieltäydynkin. Yllättävän härskisti nuo vetoavat "pakkoon", "täytymiseen", "velvollisuuteen" ja ties mihin, ja juurikin tuo, että kertovat suurinpiirtein ytj:n listoilta soittavansa. Minulla on koulutusta noihin juttuihin, joten osaan sanoa, että ei, ei täydy, joudu eikä ole pakkom mutta joku, joka ei välttämättä ole niin perehtynyt, uskoo helposti.

  Tämän päivän Aamulehdessä oli yksi vastaava esimerkki taas: http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194869458644/artikkeli/yrittaja+ei+tilannut+mitaan+mutta+sai+silti+ison+laskun+sitten+alkoi+outo+ketkuilu.html. Ihmettelen kyllä, että ei olisi vielä tehnyt rikosilmotusta. Minä en ainakaan jaksaisi pelata noin aikaa, vaan tekisin kuin sinä, suoraan vain ilmoitus.

  Tsemppiä, kyllä se Mr. Murphy siitä vielä kaikkoaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä laskun saajia riittää ihan varmasti päivittäin. Ja Aamulehden juttuun viitaten: täsmälleen samoin kävi mulle. Tosin ilmoitin firmalle välittömästi laskun saatuani, että olen tehnyt heistä juuri rikosilmoituksen ja laskua en tule koskaan maksamaan. Kumma kun en saanut koskaan vastausta... Perintätoimiston kirjettä odotellessa.

   Ketkuja nämä kaikki.

   Poista
 4. Härskiä toimintaa. Olen ilmeisesti niin tyly, etteivät tähän mennessä ole uskaltanet lähettää laskuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee opetella itsekin huomattavasti tylympi asenne. Tähän asti olen yrittänyt olla tiukka mutta silti vielä asiallinen.

   Poista
 5. Äh, miten perseestä! Mutta toi mustikkakardemummajäde on aivan parasta, sillä kyllä mieli paranee ja savut hälvenee :)

  VastaaPoista
 6. Ojjoi, melkosen tympeitä tapahtumia :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tarpeeksi. Nyt voisi tulla vaihteeksi jo jotain positiivistakin, kiitos!

   Poista