Päivän tärkein

Joinakin arkiaamuina sitä kaivaa kaapista vain nuutuneita vihanneksia tai kovettuneita leipiä ja toivoo loihtivansa niistäkin aineksista herkkuaamiaisen. Tai edes semitäyttävän. Yleensä lautaselle onneksi eksyy ihan kelpo aamupalakin.

Mutta viikonloppuisin, kun erityisesti mies innostuu kokkauksista, pöydällä keikkuu erilaisia vaihtoehtoja aina marjahedelmäsmoothiesta frittataan tai erikoistäytteisistä leivistä jogurtti-mysli-marjasekoitukseen. Ruokaa tehdään suurella hartaudella ja rakkaudella. Hifistelyä parhaimmillaan.

Muistakaahan lapset, että aamupala on päivän tärkein ateria. Terveisin Martta-täti.

Mitä teidän lautasiltanne löytyy aamuisin?

(Viimeisin kuva on eräältä juhla-aamiaiseltamme. Ihan joka kerta ei pöydästä löydy suklaakakkua, mansikoita ja samppanjaa. Vaikka en kyllä pistäisi pahakseni.)

10 kommenttia:

  1. Namskis, mitä herkkuaamiaisia! Mä olen niin aamupalaihminen, päivästä ei tule mitään, jos ei aamulla saa ruokaa, terveisin toinen Martta-täti :D Arkisin vetelen puuroa, mutta viikonloppuisin kyllä meilläkin jaksetaan panostaa (tai vähintään hakea lähileipomosta herkut) :)

    Mitä juustomuruja tuossa alimmassa kuvassa on munakkaan päällä? Näyttää superhyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan fetaa. Plus ilmakuivattua kinkkua, basilikaa ja pohjalla on myös kuullotettua sipulia :) Ja päällä parmesania, tietty.

      Testaapa muuten lisätä puuroon joskus banaania ja kookoshiutaleita, toimii :) Ainakin ruispuuron kanssa.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Mulle tulee jo uudestaan nälkä. Voiskohan aamupalaa vetää koko päivän?

      Poista
  3. Tunnen jättipotkun kankussani, kun Martta-täti huutaa korvaan aamuisin kuiskaten! omalta pöydältä ei löydy sitruunaveden ja kahvimukin lisäksi MITÄÄN! Tiedän, pitää syödä, tiedän sen, koska olotila on silloin parempi. Mutta kun olen huono syömään aamuisin, päivisin.. Tottumiskysymyksiä kylläkin, koska häämatkalla pari viikkoa tuli syötyä aamupalaa sekä lounasta ja päivällinenkin. sitten se taas kotiinpaluun jälkeen "lipsui" huonoille teille. Nyt olen yrittänyt aamuisin smuutia tai vähintäänkin banaania, protskukokonaisuutta. Viikonloput ovat sitten erikseen.. Jos omalla pöydällä olisi tuollaisia, niin söisin varmasti. Onneksi työpaikalla saa keittiön keittämää puuroa aamuisin, niin usein nappaan sellaisen työpisteen äärelle.. Mistä tulikin mieleen, että lounasaika juoksee jo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla alkaa hirveä hedari jo parin tunnin päästä, jos ei ole syönyt mitään, mut kai nää on just tottumiskysymyksiä :) Mä taas en sitten syö iltaisin enää kovinkaan paljoa, kun sekä aamulla että lounaalla vetää kunnon annokset. Eikä kotona jaksa illalla enää kokkailla.

      Poista
  4. Alkaa nälättää. :)

    Aiemmin arkiaamuihin/aamupäiviin kuului elovenajuoma ja pari ruisleipäpalaa pelkällä margariinilla. Nyt olen muutaman kerran kokeillut niiden tilalla nutriletjuomaa. Ei siis mitään herkkuaamupaloja. :) Mutta joskus sunnuntaiaamuisin tulee herkuteltua, erityisesti yövieraille tulee katettua yleensä brunssi sen sadan sortin kanssa. Sellaiset kunnon syöminkiaamupalat pitkän kaavan mukaan ovat niitä parhaita. Porukalla rupatellen tai kahdestaan rauhassa lehtiä lukien tai surffaten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin just :) Viikonlopun aamut on ihan parhaita!

      Poista
  5. No niin just. Sun aamiais-postaus oli ihan huippis verrattuna mun vihreeseen limajuomaan. ;)
    Mutta joka tapauksessa, aamiainen on päivän tärkein ateria. :D

    VastaaPoista