Mukavasti pillit

Se osaa olla aika tuskallista. Täydellisen värin ja mallin, mutta ennen kaikkea koon etsiminen. Ahtaudut minisovituskoppiin muutaman eri kokovaihtoehdon kanssa, taistelet tiukkaakin tiukemmat pillihousut jalkaan ja hikipisara ohimolta valuen toteat, että nappiperhana ei muuten löydä napinläveä etsimälläkään. Myyjä vakuuttaa vierestä, että juujuu, ostat vain niin tiukat farkut kuin päälle menee, kyllä ne kuule käytössä löystyvät. Kangas on kireänä kuin viulunkieli, odotat koko ajan milloin saumat alkavat laulaa hoosiannaa. Peilistä tuijottaa kaikkea muuta kuin hehkeä ja autuas shoppailija, joka tuntuu pursuavan suunnasta jos toisesta yli äyräidensä.Fuck it. Kolmekymppisenä on jo sen verran vanha, ettei elämästään halua käyttää enää päivääkään uusien farkkujensa venyttämiseen, vaan niissä haluaa elää tässä ja nyt. Kuskasin kassalle myyjän vastaväitteistä huolimatta tarjottua kokoa suuremmat, mutta edelleenkin varsin tiukat versiot Dieselin Skinzee-mallista. Jos löystyvät muodottomiksi, omapahan on häpeäni ja rahankulutukseni.

Ja halleluja! Vielä tiheän käytön jälkeenkin housut ovat yhtä tiukat kuin ostettaessa. Eivät kiristä, purista, valu tai ole muutenkaan menettäneet muotoaan.

Olisin varmaan kuollut jo veritukkeumaan-tai-mihin-tahansa-verenkiertohäiriöön niissä kokoa pienemmissä. Jos olisin saanut ne joskus edes kiinni.

9 kommenttia:

 1. Miten sulla on Skinzeet kestäneet pesua? Mulla nimittäin ikävästä mustat sekä tummansiniset haalistuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä ehtinyt pesemään, yritän venyttää pesuväliä aika pitkäksi. Aiemmista farkuista (ne oli kylläkin Levikset) värit kaikkosivat jo parin pesun jälkeen, joten näissä haluaisin säilyttää tumman sävyn vielä pitkään. Myyjä käski laittamaan farkut mieluummin pakastimeen aina välillä jos haluaa niihin raikastusta, mutta eihän mikään määrä pakastusta tietysti likaa poista...

   Poista
 2. Hear hear!

  Mä en tajua oikeasti lainkaan sitä showta, että kuuluu ostaa niin pienet farkut kuin vain just ja just kiinni menevät. Paskat sanon minä.

  Kun mä ostan vaatteita, niin mä haluan ja ennen kaikkea niiden pitää olla just hyvät just nyt eikä sitten joskus, kun ovat venyneet käytössä.

  Koska kerran meinaan ostin sellaiset farkut kuin muka kuuluisi. Ne eivät oikeasti koskaan venyneet täydellisiksi, vaan olivat ihan helvetin kireät ja epämukavat niin kauan kuin viitsin niitä yrittää käyttää (ja kyllä, yritin venyttää niitä myös tuolin kulmalla lakkapullojen avulla) ja loppuen lopuksi kannoin 100 euron farkut Pelastusarmeijan laatikkoon. Huono meininki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Mikä tuo tuolin kulma ja lakkapullo -juttu on, never heard? :D Mä yritin joskus leventää infernaalisen tiukkoja housunpuntteja tyynyjen avulla (sullomalla tyynyt siis lahkeiden sisään ja pitämällä niitä siellä päivätolkulla). Tuskin tarvitsee mainita lopputulosta.

   Poista
  2. Se oli mun joku oma toimimaton Niksi-Pirkkani eli pingotin farkut tuolin kulmalle ja sulloin vielä sisään vyötärönauhasta lakkapulloja. Siinä sitten pidin niitä pari päivää ja aattelin, että "kyllä nyt venyy!"

   Ei auttanut. Never again. :)

   Poista
  3. Niksi-Pirkkakaan ei aina auta hädässä, oli se sit omaa tai muiden keksintöä :) Too bad.

   Poista
 3. Repäisin just mun viimeisimmät farkkuostokset töissä tyylikkäästi haaroista. Ne meni just ja just jalkaan ja oli mallia soi pukiessa. Not worth of it, ainakaan asiakkaan edessä kyykätessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, ehkei tosiaan :D Tai sit pitää olla töissä aina varapari mukana ;)

   Poista
 4. Mun on pakko kommentoida tähän, kun viime elokuussa metsästin kanssa semmosia tummempia farkkuja ja olin Tampereen JC:ssä käymässä. Palvelu oli erinomaista ja myyjä kantoi koppiin varmaan 10 erilaiset farkut, kysyi aina välillä mielipidettäni. Lopulta mulla oli jäljellä kahdet farkut, Levikset sekä tummaversio näistä Skinzee-farkuista. Olisin voinu ostaa vaikka molemmat, mut ostoskumppanit sano, et ota Levikset. Noh, otin Levikset, lihoin viime syksynä muutaman kilon, koska olin kurssilla ja ruokaa sai neljä kertaa päivässä, enkä enää mahtunu niihin Leviksiin varmaankaan edes lokakuussa. Ne on just semmosta materiaalia, et ei kyllä sitten venähdä käytössä.
  Mietin siinä sitten kun myöhemmin syksyllä ostoksilla olin ja kokeilin noita Dieseleitä samassa koossa, et ne menis mulle muuten vieläki. Myyjä oli ostohetkellä sanonu sillon, et noi Skinzeet tehdään jollain erikoisella kudontatekniikalla, ettei ne menetä malliaan, niinku tavalliset farkut joissa on elastaania. Menin ja ostin ne Dieselit nyt joulukuussa, enkä kadu! =)

  VastaaPoista