Sinne missä on lämmin

Ensin oli Dubai. Tai Marokko tai joku muu. Välillä ajatuksiin tuli Kap Verde, Egypti, Thaimaa ja ehkä joku jokerikin. Tällä hetkellä valintamme olisi kenties Kap Verde, mutta kerro kerro kuvastin, onko valintamme järkevin?


Emme ole lähdössä matkalle kahdestaan. Tuskin edes miettisimme Kap Verdeä omalle lomallemme, saarilla tuntuu olevan pienen googlettelun seurauksena lähinnä all inclusive -hotelleja keskellä hiekka-aavikkoa. Äitini täyttää ensi marraskuussa 60 ja tarkoitus olisi lähteä koko perheemme voimin (viisi henkilöä) muille maille tätä juhlaa viettämään. Aikaa on käytettävissä viikko, kenties puolitoista. Thaimaahan asti ei huvittaisi lähteä vain viikoksi, lisäksi loka-marraskuun vaihde on säiden puolesta aina vähän riskialtis. Budjetti on myös suhteellisen pieni, sen tähden Aasia on oikeastaan kokonaan poissuljettu, lennot kun syövät matkakuluista jo leijonan osan. Kap Verdessä samalla hinnalla saa (karkeasti kärjistäen) lähes koko paketin, lentojen lisäksi neljän tähden all inclusive -hotellin. Vietimme myös isäni merkkipäivää joitakin vuosia sitten Thaimaassa, ehkä siksikin nyt haluamme suunnata jonnekin muualle.

Oletko käynyt koskaan Kap Verdessä? Vai olisiko parempi vaihtoehto Marokko/Egypti/Israel/joku muu? Kanarian saaret eivät kiinnosta ja Dubai oikeastaan karsiutui listaltamme jo pois. Pelkästään lennot Arabiemiirikuntiin ovat muihin kohteisiin verrattuna kalliimmat, eikä eläminen paikan päällä taida olla sen edullisempaa. Otamme myös pakettimatkan, sillä viiden hengen lähdöt ovat heti hankalammat kaikkine säätöineen kuin reppureissut kahdestaan. Näillä spekseillä, mahdollisimman helposti jonnekin lämpimään.

Kuvat: Finnmatkat

12 kommenttia:

 1. Voi että, postauksen kolmas sana sai sydämen pomppaamaan kurkkuun!!

  Olin kolmisen vuotta sitten perheen kanssa Dubaissa ja ikävä sinne on ihan älyttömän suuri. Vaikeaa tosin verrata sitä reissua mihinkään samantyyppiseen maahan, kun en oo muualla käynyt, mut rakastuihin kyllä paikkaan ja ihmisiin ihan täysin. Täytyykin taas pitkästä aikaa selailla vanhoja kuvia. :-)

  Ehkä kaikkein eniten matkalta jäi mieleen alla oleva video, jonka kuvasain viimisenä iltana. <3 Ihan käsittämättömän hienoa ja toivottavasti joskus tulevaisuudessa mies suostuu lähtemään häämatkalle tuonne.

  http://www.youtube.com/watch?v=PFQWAMe3ndw

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dubai kiinnostaisi kyllä, mutta lähes 1600 euroa per nenä viikon matkasta on tällä kertaa liian kallis :( Ehkä mennään miehen kanssa joskus tulevaisuudessa, kun voi säätää itse lennot ja majoituksen erikseen. Toivottavasti pääset itsekin, vaikka sinne häämatkalle ;)

   Poista
 2. EN ole käynyt Kap Verdessä, mutta hauskaa, että myös oma äitini täyttää syksyllä 60-vuotta ja olemme lähdössä porukalla pienelle matkalle. Ensin olimme lähdössä Madeiralle, joka on äidin lempparikohde, mutta sitten päädyimme ostamaan hänelle ihan yllärinä lennot Pariisiin ja sieltä Sveitsiin (veljen perheen luo). Äidillä ei siis ole mitään käsitystä koko reissusta. Hän vain tietää, että lomaa piti ottaa, eli jotain tapahtuu. Heh.

  Teille tulee varmasti hieno matka! Marokko kuulostaisi omaan korvaan kovin kiehtovalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauskaa, että teilläkin on tiedossa samantyylistä reissua :) Millainen sää Madeiralla muuten on loka-marraskuussa, äkkiseltään luulisi ettei kovinkaan hellettä vaan pikemminkin aika vaihtelevaa? Marokko on meillä tällä hetkellä toisena vaihtoehtona, mutta sielläkin päivän ylimmät lämpötilat ovat vain vähän päälle +20, Kap Verdessä olisi lähempänä +30... Ja me halutaan tietysti varmaa arskaa ;)

   Poista
  2. Minä luulen, että se on juurikin tuossa 20 asteen paremmalla puolella, mutta vielä oikein siedettävän lämmintä (: Meillä ajankohta olisi ollut syyskuu, jolloin siellä on taatusti liiankin kuuma, sillä me lähdetäänkin sitten marraskuussa herran kanssa sinne honeymoonille muutamaksi kuukaudeksi.

   Joo liputan arskalle ;)

   Poista
 3. Kap Verde! Ehottomasti! Mulle myytiin se tossa pari vuotta sitten niin lujaa, että voisin ite lähtee mukaan. Eiks meitä joskus luultu siskoiksi tai jotain? :D En siis oo käyny, mutta lähtisin heti! Ja lupaan tulla köyttämään sut johonki Eduskuntatalon pylvääseen tms., jos ees suunnittelet Egyptiä tai Marokkoa. Et tuhlaa rahojas semmosiin! Okei, ehkä mulla on keskivertoa kamalampia/tylsempiä kokemuksia ja joo, jos vannoisit, että jokainen reissulla on himosukeltaja, sit voitas _ehkä_ keskustella Egyptistä. Mutta aika vaikeeks se menis.. sulle. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä sukeltele muut kuin minä ja mies, joten sinänsä en itsekään Egyptille oikein lämpene tällä meidän poppoolla. Sitä paitsi _kaikki_ kertovat saaneensa sieltä aina vatsataudin. Kyl se toi Kap Verde varmaan on, soitin eilen jo Finnmatkoillekin ja tiedustelin parista hotellista tarkemmin asioita... Sä voit aina lähteä matkalaukkuun mukaan, eiköhän sinne mahdu ;)

   Poista
  2. Me selvittiin vatsataudeitta, mutta jos tylsyyteen vois kuolla, ni se ois sitten ollu kohtalona. :S Hyvähyvä, Kap Verde! Ja marraskuussa... ehkä mä sitte mahun! Tuot sen matkalaukun mulle tavotevaatteeks! :D

   Poista
 4. Just satuin eilen lukemaan tämän: http://www.miikkulaisen.com/huh-rankkaa-kritiikkia-kap-verdesta/

  Ei omakohtaisia kokemuksia, mutta anopin mukaan siellä ei tosiaan ole "mitään" tekemistä, eikä myöskään sitä meille suositellut syksyisen matkansa jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesinkin, että Kap Verdellä tekeminen on varmasti aika nollissa, onhan koko paikka lähes yksinomaan "täynnä" vain pelkkiä hotelleja. Tarkoitus olisikin vain nauttia auringosta ja lomasta itsestään. Mutta joka tapauksessa olen itsekin vähän varuillani tuon paikan suhteen, kun tuntuu kritiikit olevan joko todella kiitteleviä tai todella negatiivisia. Mutta kun ei se Kanariakaan kiinnostaisi ja Aasiaan asti ei nyt rahkeet riitä... Voihan video.

   Poista
 5. Palasin tuossa pari viikkoa sitten 10pv Egyptin reissulta (ensimmäinen kerta Egyptissä) ja se oli kokemuksena positiivinen yllätys. Mahataudeilta säästyttiin kokonaan.

  Jos haluaa helpon ja rauhallisen kohteen niin Makadi Bay Hurghadan eteläpuolella on sellainen. Vähän pelkäsin kuinka siellä viikon saa kulumaan, mutta eipä tuottanut ongelmia. Meillä oli 5-tähden All Inclusive hotelli, palvelu pelasi ja hotelli oli kaikin puolin siisti.

  Makadi Bayn ranta on myös kiva, esim. snorklaamaan pääsee ihan rannasta kävelemällä.

  Teimme myös päivän retken Luxoriin, jota voin myös suositella. Vaihtelua rannalla makoiluun ja huikeita historiallisia kohteita nähtävillä.

  Meidän piti ensin tehdä pakettimatka, mutta olimme lopulta omatoimireissulla. 3pv Kairossa ja 7pv Makadi Bayssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä! Egypti on tällä kertaa meillä jo pois laskuista, mutta eihän sitä koskaan tiedä, milloin tulee matkustettua sinnekin :)

   Poista