Kaupungin nälkään

Lomamme noudattavat usein samaa kaavaa. On pakko päästä pois Helsingistä ja arkiympyröistä, paahtaa satoja kilometrejä kauas itään mökkimaisemiin ja lähisukulaisten luo, tai vaihtoehtoisesti ottaa suunta kokonaan toiselle puolen maailmaa, toiseen kulttuuriin ja elämänrytmiin. Rinkka selässä keskelle kiireettömyyttä ja lämpimän meren äärelle.

Äitiyslomalla asiaa on pakko ajatella toisin, erityisesti näin lähellä h-hetkeä. Lomaa vietetään kerrankin omassa kaupungissa, kotona ja lähikulmilla, ystävien seurassa mutta pääosin (vielä tällä hetkellä) ihan kaksin. Mies aloitti kesälomansa myös maanantaina, joten kuluneet päivät ovat tuntuneet todellakin yhteiseltä lomalta. Lomaan toki kuuluu fanaattinen MM-jalkapallon seuraaminen (miehen osalta, itsehän torkun samaan aikaan sujuvasti sohvalla), mutta onneksi päiviin on mahtunut muutakin tekemistä.

Päätimmekin ottaa kaupungilla hengailemisesta ilon irti vielä nyt, kun ei tarvitse etukäteen miettiä mahtuvatko vaunut nyt varmasti joka paikkaan sisälle ja löytyykö jostain kenties kelpo paikka vaipanvaihdolle. Kaiken lisäksi keskikesään tulee mahtumaan melko suurella varmuudella todella paljon pelkkiä kotipäiviä, kun opettelemme elämään toisenlaista rytmiä uuden perheenjäsenenemme kanssa. Kokonaan toisenlaista arkea.Yhdenkin päivän aikana ehtii tutustumaan aika moneen uuteen tuttavuuteen. Tähän mennessä on tullut testattua enimmäkseen lounasmestoja ja kahviloita, joissa ei ole ennen syystä tai toisesta tullut vielä vierailtua, kuten Kellohalli, Ravintola Pompier, Fleuriste, Kahvila Suvanto, Kahvila Sävy ja Ravintola Rulla. Ja miehen eilisellä synttäri-illallisella Ravintola Bronda.

Mahtavia ja suositeltavia paikkoja jokainen! Mutta vinkkinä: jos haluaa kaupungin parasta kaakaota, kannattaa suunnata Aleksis Kiven kadulla sijaitsevaan ja jo aiemmin mainittuun Kahvila Sävyyn. Kaakao nimittäin sulatetaan itse 70% tummasta suklaasta eikä kyseessä ole todellakaan mikään pussijauhekaakao. Olisin voinut juoda sitä sammiollisen. Saatan ehkä itsekin kopioida vastaavan kaakaon valmistustavan... Joskus.

Kuva Kahvila Suvannosta

2 kommenttia:

  1. Hei, ihana blogi sinulla! Tupsahdinkin keskelle suurta jännitysnäytelmää ja odotusta - nyt on kyllä jäätävä seuraamaan kuulumisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täällä poksahdettiin viime viikolla, nyt vain opetellaan uutta arkea :)

      Poista