Parissa kuukaudessa jättijalaksi

Raskauteni on ollut tähän mennessä helppo alkuraskauden kuvotusta, pahoinvointia ja totaalista väsymystä lukuunottamatta. En ole kärsinyt (vielä) harjoitussupistuksista, närästyksestä, liitoskivuista tai muistakaan suhteellisen normaaleista raskausvaivoista, jotka yleensä näillä viikoilla alkavat jo vaivata. Minityyppi on kohdussa myös varsin rauhallinen tapaus, napakoiden potkujen sijaan tunnen lähinnä muljahduksia ja pieniä liikkeitä, kun perätilassa oleva alien venyttelee jäseniään tai vaihtaa asentoa. Kävelen tälläkin hetkellä yhtä nopeasti kuin ennen raskautta (elän ja touhuan muutenkin ihan normaalisti), mutta tilanne voi toki muuttua pikkuhiljaa. Ja varmasti muuttuukin, en epäile yhtään.Sen sijaan jalkani eivät ole enää entisellään. Joko parin viimeisen kuukauden aikana iskenyt nopea painonnousu tai viime aikoina riesakseni ilmestynyt turvotus on aiheuttanut sen, etteivät rakkaat kenkäni mahdu enää jalkoihini. Tai mahtuvat, jos suostun kävelemään kuin pihtien puristuksessa (ja niitä pihtiä lähes tarvittiin, kun punaiset korkkarit jumiutuivat testatessa jalkoihin). Jos olen oikein ymmärtänyt, kengän koon muuttuminen raskausaikana on ihan normaalia, kuten myös se, ettei jalan muoto palaudu välttämättä ollenkaan enää entiselleen.

Leveästä lestistäni on tullut siis vieläkin leveämpi, kiva juttu. Mitäs hemmettiä minä sitten teen tuolle rakkaudella haalitulle kenkäkokoelmalleni, jos popot eivät suostu mahtumaan enää koskaan jalkaani? Ostan koko satsin uusiksi uudessa, isommassa koossa?

Just.

14 kommenttia:

 1. Apua, mulla oli ihan mennyt ohi sun raskausuutinen, nyt piti selata taaksepäin, et mitäs, mitäs! :) Ihanaaa!!! Onnea hurjasti! <3 Ja toivottavasti jalat palautuu ennalleen eikä tartte ostaa koko kenkäkokoelmaa uusiks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Niin kivaa kun shoppailu joskus onkin, ei oikein jaksaisi aloittaa kenkien haalimista alusta... Siihen kuluvasta rahamäärästä nyt puhumattakaan. Mutta enköhän mä nyt hetken pärjää näillä yksillä tennareilla, jotka vielä leveisiin räpylöihini mahtuvat puristamatta ;)

   Poista
 2. Höh, kurja juttu :( Minkäs kokoisia kenkiä sulta kohta vapautuu? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, pitäskö mun laittaa joku blogikirppis kohta pystyyn? ;) Ehkä mä odotan vielä kesään asti, josko synnytyksen jälkeen jalan koko (ja muoto) palautuisi ennalleen. I wish. Mut kengät on kokoa 38.

   Poista
 3. Minulla kuopuksen syntymästä vuosi enkä ole vielä uskaltanut tehdä lopullista inventaariota kenkäkaappiin mitkä ovat jääneet auttamattomasti liian pieneksi.. Kuopusta synnyttämään menin 3 kokoa isommissa kengissä kuin missä kuljin ennen raskautta. Auts! Nyt on koko ehkä 0,5 kokoa isompi kuin ennen raskauksia. Tarkoittaa sitä, että varmaan noin 40 paria korkkareita lähtee kesän aikana etsimään uutta kotia :'(

  Voin muuten lämpimästi suositella feelmaxin paljasjalkakenkiä lenkkeilyyn.. Auttoivat jalkoja palautumaan synnytyksen jälkeen nopeasti.. Varsinkin kun nivelet ovat ihan löysät hormonimyrskyjen jäljiltä ja jalat toipuvat nesteturvotuksesta. Eihän ne kengät nätit ole, mutta tekevät todella hyvää jaloille!

  Ja kadonneen vyötärön metsästykseen ehdoton apuri on bamboo belly bandit! En ymmärrä miksi Suomessa ei äitejä opasteta käyttämään noita tukiliivejä/-vöitä synnytyksen jälkeen? Maha palautuu nopeammin ja nätimmin ja antaa hyvin tukea löystyneelle selälle. Vaikka kuopuksen aikana maha oli huomattavasti suurempi raskausaikana kuin esikoisen kohdalla niin tuon belly banditin ansiosta maha palautui kuopuksen jälkeen nopeammin. Käyttöön otin heti synnytyksen jälkeen. Eihän siitä entisen veroista tullut :D mutta riittävän lähelle. :)

  VastaaPoista
 4. Mulla jäi varmaan noin 75 % kengistä pieneksi, jalka suureni 38 > 39, nimenomaan korkkarit ja ballerinat eivät enää mahtuneet jalkaan. T-o-d-e-l-l-a musertavaa! Toivottavasti sulla käy paremmin, palautumistarinoitakin onneksi on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän samaa pelkään täälläkin, aika huonolta näyttää...

   Poista
 5. Täällä yksi lisää, jolta tämä uutinen on mennyt ihan ohi. Onnea tuhannesti tuleville vanhemmille! :) Ja täällä pidetään peukkuja, että jalka palautuu normaalitilaansa. ;)

  VastaaPoista
 6. Pakko sanoa, että kenkämyyjänä jo kohta neljä vuotta raskaana olevien ja jo synnyttäneiden äitien jalkoja lähes päivittäin tuojottaneena mulla on vähän surullisia uutisia :P Raskauden aikana jalkaa ei suurenna pelkkä turvotus vaan myös jalkapöytä laskeutuu...pysyvästi. Moni äiti on sanonut jalkansa suurentuneen yhdellä koolla per lapsi :P Haha, tietysti tiettyyn pisteeseen asti, mutta tosiaan vähintään puoli kokoa ja joillain jopa kaksikin. Mutta hei ei hätää, onneksi minityyppi on kaiken tämän arvoinen <3 :D Tosin suurimmalle osalle sun kenkä collectionista varautuisin jo henkisesti jättämään hyvästit :.(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä jalkapöydät ovat levinneet jo kuin pannukakut, joten kovin ihmeitä en edes odota enää tapahtuvan synnytyksen jälkeen. Pitää varmaan alkaa henkisesti varautua siihen, että kenkäkaupoille joutuu jossain vaiheessa suunnistamaan suuremman ostoslistan kanssa.

   Kiskoin kuitenkin perjantaina vielä jalkaan ahtaudesta ja tuskaisuudesta huolimatta eräät talvikorkkarit, kun lähdettiin teatteriin. Virhe. Siitä maksetaan pienillä säryillä vielä tänäänkin...

   Poista
 7. Ihan off topic tähän, mut liittyen mun aikaisemmin jättämään myöhäisherännäisen kommenttiin: mä en tajuu miten multa on menny sun postaukset ja tieto odotuksesta ohi näin pitkältä ajalta, tätä se reissaaminen teettää!! Noloa kun ei pysy perässä ees lemppariblogeista. Noh, kohta pääsee taas tsemppaamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sulla honeymoonia viettävällä on ehkä parempaakin tekemistä kuin roikkua koko ajan vain netissä ;) Nauti siitä kaikesta, kyllä sä ehdit vielä paneutua blogeihinkin!

   Poista