Wanted: maalari

Neljä ja puoli vuotta sitten ostimme nykyisen ja samalla ensimmäisen omistusasuntomme. Neljä ja puoli vuotta olemme katselleet enemmän ja vähemmän värikkäitä seiniä, jotka edellinen omistaja oli trenditietoisuudessaan seiniin valinnut. Ensimmäiset vuodet ne menivätkin, ovathan huonekalumme kuitenkin väritykseltään neutraaleja, pääosin mustavalkoisia. Oli myös piristävää saada vaihteeksi väriä ympärilleen edellisen asunnon valkoisten seinien jälkeen. Nyt kuitenkin tuntuu, että pää räjähtää kaiken tämän värikylläisyyden keskellä.

Lyhyestä virsi kaunis: tiedätkö tai osaatko suositella ammattitaitoista maalaria pääkaupunkiseudulta, joka voisi tarttua työhön kenties vielä tämän vuoden puolella? Tai kertoa, mistä päin maalaria voisi lähteä edes etsimään? Toiveissa olisivat puhtaan valkoiset seinät, makuuhuoneeseen kenties jotain betonivärikokeiluakin. Itse emme hommaan ryhdy, graafikosta ja ekonomista ei saa vakaakätistä ja loistavaa jälkeä tuottavaa maalaria kertaheitolla. Maksamme mielellämme ammattitaidosta, sillä toiveissa olisi saada asunto vielä joskus lähiaikoina myytyäkin. Niin, uuden asunnon etsintäprojekti elää edelleen, laihoin tuloksin.

PS. Alakerrassamme on muuten samanlainen asunto myynnissä kuin omamme. Hintaa tällä hetkellä mukavat 349 500 euroa. Hullu tämä maailma.

Kuvat via Pinterest (1 / 2 / 3 / 4)

6 kommenttia:

 1. Hm. Värikylläinen? Kovasti yritän miettiä, missä teillä oli väriä. No, värikylläinen voi merkitä mustavalkoisen ystävälle jotain muuta kuin maanläheisistä ja pastellisävyistä pitävälle. :) Missään nimessä en kutsuisi asuntoanne värikylläiseksi tai sitten minulta on jäänyt jotain huomaamatta. :)

  VastaaPoista
 2. Maalikaupoille vaan itse. ;) Kuitenkin moni, joka asunnon ostaa haluaa laittaa oman tyylistä ja usea tekee pintaremppaa tai tapetoi ostaessaan. Kyllä te osaatte!!! :)

  Meillä on myös omistusasunto (eka) haaveissa, nykyinen vuokra-asunto alkaa olemaan ahdas ja muutenkin..tahtoo omaa ja laittaa oman näköistä! Hullujua nämä jutut on kyllä..sillä hintaa mitä tällä asuinalueella saa rivitalokolmion saisi tuosta 4km päästä omakotitalon tai rivitaloneliön. Mutta mutta, ei se postinumeron muuttaaminen ole enää niin yksinkertaista kun lapset ovat sen ikäisiä, etät kaverit on koulussa ja päiväkodissa - haluaako niitä repiä pois juuriltaan ja viedä muualle..vaikeita juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me maksamme mieluummin ammattilaiselle kuin alamme alusta asti arpomaan itse maalien värisävyjä, hankkimaan välineitä ja miettimään, mitä kaikkea sitä tuleekaan tehtyä väärin... Saati, että niitä omia telanjälkiä joutuu sitten sietämään silmissään vielä tovin :)

   Asuntojen hinnat ovat ihan uskomattomissa lukemissa tällä hetkellä, toivottavasti suunta on kohta alaspäin.

   Poista
 3. http://www.maalarinmajakka.fi/

  En itse osaa sanoa kokemusta sen kummemmin, mutta ystävä suositteli, oli teettänyt hänellä kotiinsa maalauspintaremonttia.

  Maalaus ei ihan rakettitiedettä ole, mutta vie mun mielestä paljon enemmän aikaa kuin aina annetaan ymmärtää ja tavaroiden siirtely ja suojaus on aina tympeä projekti. Meidän seinämaalin valkoinen sävy ei ollut ihan nappivalinta, kun tehtiin remonttia, ja olen nyt puoltoista vuotta harkinnut seinien maalaamista uudelleen. Periaatteessa 1-2 kerrosta maalia ei olisi iso juttu, mutta äkkiä siinä palaa ihan tuhottomasti aikaa, kun kaikki reunat ja pistorasiat teippailet ja teet pienet yksityiskohdat siveltimellä. Onneksi aina voi olla vähän hämärässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkkivinkistä!

   Samaa mieltä. Varmasti kuka tahansa osaisi maalata jos niin haluaa, mutta me mieluummin säästämme vapaa-aikaamme ja annamme jonkun muun hoitaa homman. Se ei ole kuitenkaan (ainakaan itse tehtynä) ohi ihan muutamassa päivässä. Maalien värisävyjen etsimisestä ja tavaroiden siirtelyistä lähtien :) Edellinen maalari on tehnyt seinien kanssa todella hyvää työtä tasoituksienkin kanssa. Samanlaista jälkeä jos saisi seuraavallakin kerralla...

   Poista