Turun kautta Naantaliin

Lauantaina kesärenkaat sutivat ensimmäistä kertaa jäätikön päällä. Hento lumi peitti reunavallit ja moottoritiellä vilkkuivat siniset hälytysvalot.

Turussa ruoho oli tietysti vihreämpää ja aurinkokin paistoi kirkkaammin. Ehdimme istua CaféArtissa, lounastaa ikisuosikissamme Tintåssa, kävellä värikkäiden lehtien täyttämiä katuja, moikata aina yhtä ihanaa Annea Sisustuksen Koodissa sekä käydä illallisella Ravintola Smörissä. Päivä mahtui varsin pienelle alueelle.

Jos joskus muuttaisimme pois Helsingistä, Turku ei olisi huonoin vaihtoehto.


Ei tosin olisi Naantalikaan. Sunnuntain pieni pakkaskierros Vanhan kaupungin kaduilla sai huokailemaan ihastuksesta. Oli rauhallista, idyllistä, kaunista. Ja pirun kylmää.


Turku-Naantali-yhdistelmää on tullut koettua jo kolmesti, aina Naantalin kylpylän lahjakortin siivittämänä. Seuraavilla kerroilla yöpymispaikkana saa olla jo jokin muu vaihtoehto. Kylpylää ei tule ikävä.

7 kommenttia:

 1. Voi hitsi, kun oltais ehditty nähdä, mutta mun työpäivä vaihtui työviikonlopuksi ja kaaokseksi..
  Seuraavalla kerralla treffataan kyllä, vaik mikä olis :D
  Uskon, ettei kylpylää tule ikävä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mullakin siinä heti aamupäivästä pientä työpalaveria, mut treffit ens kerralla sitten? Tai jos tuutte Hesaan? :)

   Poista
 2. Kauniilta nuo maisemat näyttää syksyisenäkin! :) Ja ei meillekään tule ikävä kylpylää.. Vaikka jos on ihan "pakko", niin kai siellä voi yöpyä uudelleenkin, heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin :) Nyt koko paikka oli täynnä syyslomalaisia, altaisiinkaan ei mahtunut kunnolla.

   Poista
 3. Kesällä käytiin Naantalissa, siellä ravintolat tuntuivat olevan enemmän turistipaikkoja. Harmittikin kun pysähdyimme Turussa, ettei jätetty ruokailua sinne. Olisi ollut mistä valita. Olenkin ilmoittanut Siipalle, että ensi kesän viimeistään mennään maalta Turkuun lounastamaan kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me haluttiin tietoisesti syödä Turussa, sekä päivällä että illalla. Kylpylän illallisvaihtoehdot on tullut testattua jo aiemmin, eikä Naantalissa tuntunut kovin moni ravintola olevan tähän aikaan vuodesta edes auki. Ajettiin siis Smöriin syömään Naantalista asti. Hyvä näin :)

   Poista
  2. Niin ja Turussa on tosiaan monia hyviä ruokapaikkoja. Suosittelen testaamaan!

   Poista