Tavallista parempi viikonloppu

Kaksi päivää Tampereella. Tuli halattua sukulaisia ja ystäviä, vierailtua superhienossa ja itsetehdyssä kaksikerroksisessa, puuhun rakennetussa majassa, syötyä järjettömän hyvää ruokaa, kumottua hilpeää juotavaa, rentouduttua parissa eri sohvan nurkassa ja saunottua pois kesän rusketuksen rippeet. Aurinko laittoi Tampereen loistamaan, oli kirpeää ja kaunista syksyn kuulautta, vaikka kylmä tuuli pakottikin kiiruhtamaan sisätiloihin.

En saanut tältäkään reissulta itselleni välikausitakkia, mutta mies sen sijaan kantoi ainoasta vierailemastamme liikkeestä ulos pari kassillista varsin katseenkestävää vaatetta. Miten miehet sen oikein tekevät – löytävät kertaheitolla juuri ne tuotteet, joita tulevat etsimäänkin? Uskomatonta.

Kävimme pyörähtämässä myös afrikkalaisamerikkalaisen kuvataiteilijan Ellen Gallagherin AxME-näyttelyssä, joka on esillä Sara Hildénin taidemuseossa tammikuun loppuun asti. Ellenin monimuotoinen, moderni tuotanto oli käymisen arvoinen. Yhtä lailla visiitin väärti oli La Famille -kahvila, joka oli juuri niin kotoisan ja mukavan oloinen kuin olin etukäteen ajatellutkin.Meinasin piilottaa pikku-Stumpin kainalooni, kun kaasutimme pois ystäviemme luolta sunnuntaina. Ehkä ensi kerralla. Jäi ikävä popcornin tuoksuisia tassuja ja suklaanruskeita nappisilmiä.

10 kommenttia:

 1. Olen ihmetellyt tota samaa: miten miehet aina löytävät itselleen katseenkestäviä releitä, ilman että edes varsinaisesti etsivät niitä, kun taas tuntuu usein ainakin meidän reissuilla, että mä en löydä ikinä mitään? Hämmentävää.

  Oi Tampere! Turkulaisena mun kai kuuluisi vihata ko. kaupunkia, mutta en. Tuli ihan ikävä ja hinku.

  ps. näin koiranomistajana on pakko romuttaa tuo illuusio Stellan lanseeraamasta popparitassuista: koirien (ainakin omani) tassut kyllä tuoksuvat kummallisesti popcornille, vaikka oikeastihan haju koostuu hiestä, liasta, mullasta, hiekasta, märistä tassukarvoista ja katupölystä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superhienoja paikkoja molemmat, Turku ja Tampere. Kolmen viikon päästä meillä olisikin jo reissua tiedossa vaihteeksi Turkuun.

   Pikkukoirien tassut tuoksuvat kyllä hämmentävän paljon poppareille, olen ihan samaa mieltä Stellan kanssa. Meidän perheen (isohkot) ulkokoirat eivät tosin ole koskaan tätä hajumaailmaa saavuttaneet, niiden käpälöitä ei tee todellakaan mieli edes tuoksutella.

   Poista
  2. Kyllä siis meidänkin 40-kiloisen "syli"koiran tassut popparille tuoksuvat (hän tosin onkin pääasiassa sisäkoira, ei vietä aikaansa ulkona muuten kuin lenkkien ja leikkien aikana), mutta musta on hauskaa (ja hämmentävääkin) miten yllämainittujen yhdistelmä voi tuoksua popcornille. =)

   Poista
  3. No niinpä! Hämmentävän jännä ilmiö. Toisaalta ei halua edes ajatella, missä kaikessa töhnässä ne tassut ovat ulkona ollessaan aina kulkeneet... Illuusio poppareista on paljon hauskempi kuin realiteetit sontakasoista, mullasta ja liasta ;)

   Poista
 2. Popparintuoksuiset pikkukoiran tassut <3 Kuulostaa muutenkin mahtiviikonlopulta :)

  VastaaPoista
 3. La Famille onkin kokeilematta. Täytyy piipahtaa, kun päästään täältä kotimaan kamaralle. Kivan näköinen paikka.

  Olen siitä etuoikeutettu, että mulla on omat pikkukoiran tassut nuuhkuteltavana joka päivä. Lämpimän, unisen ja rennon koiran tuoksu on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa testata. Palvelu oli vähän haparoivaa, mutta tunnelma oikein hyvä :)

   Ja oi, omat pikkutassut!

   Poista
 4. Oli kivaa, pian uudelleen! puss!!

  VastaaPoista