Kaukokaipuun viimeiset mutkat

Ulkona tuoksuu tuore ruoho ja joka paikka näyttää puhjenneen sateenkaaren väriseen kukkaan. Tuntuu lähes epätodelliselta pitkältä tuntuneen talven jälkeen, hengitys tasaantuu ja olo piristyy. Mikä parasta, kauan kaivattu kesälomakin lähenee. Vietämme puolet ajasta mökkielämää, loppuosa pyhitetään pienimuotoiselle (ja lähes hatusta vedetylle) Thaimaan valloitukselle akselilla Bangkok - Koh Samui - Koh Tao - Bangkok.

Enää puuttuisi kahden yön majoitus Koh Taolta sekä parin yön hengailumesta Bangkokista, muuten kaikki alkaisi olla paketissaan. Puhti kuitenkin loppui eikä enää jaksaisi tai ennättäisi kaivaa Trip Advisoria sekuntiakaan, niin hyvä opas kuin se kaiken kansan mielipiteillään onkin. Joten jos takataskustasi löytyy must visit -yöpymispaikka joko Taolle tai Bangkokiin (miksei molempiin), anna palaa!



Ne suuren suuret kriteerit: katto pään päällä ja seinät katon kavereina, länsimainen vessa ja hyvä sijainti. Ehkä torakat eivät ole ne mieluisimmat vieraat, mutta on tässä tullut asuttua luonnottoman suuren rotankin seuralaisena. Näillä pärjää pitkälle.

Ihan vähän jo hymyilyttää, mutta sallittakoon! On se loma sen verran kiva asia.

Jos mieleesi tulee mitä tahansa muutakin vinkkiä Bangkokin, Koh Taon tai Koh Samuin suhteen, kaikki otetaan ilolla vastaan.

Kuvat edelliseltä Aasian reissultamme.

21 kommenttia:

  1. Just kattelin erään ystäväni Taon-kuvia Facebookista ennen tämän postauksen lukemista :) Hän majoittuu tällä hetkellä semmoisessa paikassa kuin Chintakiri Resort, ja ainakin kuvista päätellen vaikuttaa aika upeelta paikalta!

    Oijoi, mulla on kyllä ihan hirmuinen Aasia-kaipuu. Ehkä ensi talvena sitten? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, siellä näyttäisikin olevan vielä tilaa. On vähän semisti kaukana päärannasta (josta lähdetään sukeltamaan), mut ainahan skootterilla pääsee :)

      Talvella kantsii ainakin lähtee kauemmaksi, meillä tää sukelluspolte joudutti matkaa vähän aiemmaksi :)

      Poista
  2. Bankkarissa ehdottomasti Lebua State Tower, sinne varmasti uudemmankin kerran suunnataan. Se buffet aamiainen on MAHTAVA! Voisi viettää kaksi viikkoa siellä ja joka aamu saisi syödä eri mantereen ruokia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan sama paikka, mitä moni muukin tuntuu aina hehkuttavan, kiitos muistutuksesta!

      Poista
  3. Aaah, ihanaa! Välillä tosiaan puhtikin kaiken vertailuun loppuu, vaikka alussa onkin niin täpinöissään vertailemassa hintoja, sijaintia yms.

    Haluaisin NIIN kovasti Aasiaan kokemaan ja näkemään ja ehkä vähän löhöilemäänkin. Pakko siis olla Kristan kanssa samoilla linjoilla: Ehkä ensi talvena sitten? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohtui vielä, että itsekin olen kaavaillut meidän mahdolliselle ensi talven reissulle kaverin suosituksesta Dominkin mainitsemaa lebua at State Toweria. On kuulemma vähän semmoinen must stay paikka, jonka kattoravintolasta kuulemma mielettömät näkymät. Vaikka hotellissa ei yöpyisikään niin kannattaa vähintään käydä siinä ravintolassa :)

      Poista
    2. Ravintolaan siis mennään ainakin :) Pitääköhän sinne tehdä etukäteisvaraus, varmaan?

      Poista
    3. Kaveri muistaakseni painotti, että ehdottomasti kannattaa, koska paikka on super suosittu :)

      Poista
  4. Miltä rannalta lähette sukeltamaan Taolla? Me yövyttiin maaliskuussa Coral Grand resortissa. http://www.kohtaocoral.com/index.html Bungalowissa oli oma vessa ja kattokaan ei vuotanut. Bunglowit oli rannan rauhallisessa päässä, mistä tykkäsimme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me sukelletaan näillä näkymin Koh Tao Diversin kautta eli Sairee Beachilla on heidän lokaationsa. Eka yöpymispaikkamme (4 yötä) on siinä heidän vieressään, InTouch Resort. Ehkä siis ihan saaren toiselle puolelle ei viitsisi mennä, mutta jonnekin sen päärannan tuntumaan :) Kiitos vinkistä, pitää tsekata tuo resort!

      Poista
    2. me käveltiin useimpina aamuina rantatietä pitkin tuolta Coral Grandista Koh Tao Diversin toimistolle, mutta skootteri oli kyllä aika jees. Kannattaa Taolla muuten vuokrata skootteri siitä Koh Tao Diversin suosittelemasta paikasta, joka on lähellä heidän toimistoa.

      Poista
  5. Me käytiin Lebua State Towerissa vaan drinksuilla, riitti oikein hyvin kokemukseksi. Illallinen syötiin silloin jossain katukojussa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja vielä Samuista, että parasta mun mielestä siellä oli Tamarind Springs. 4 tunnin hoito keskellä viidakkoa, parasta ja syvä huokaus.

      Poista
    2. Se hoito on mullakin jo mielessä :) Pitää varmaan tehdä etukäteisvaraus, mutta riittääköhän, että tekee vasta paikan päällä vai kannattaakohan ottaa yhteyttä jo ennen matkaa?

      Poista
    3. varasin hoidon tuonne vasta paikan päällä, jolloin tosin oli melko vähän aikoja enää jäljellä, mutta sain silti ajan.

      Poista
  6. Me reissattiin systerin kanssa maaliskuu Thaikkuijen puolella semipienellä (opiskelija)budjetilla muttei ihan köyhäilemällä kuitenkaan. :D Bangkokissa me oltiin parissa hotellissa, meno- ja tulomatkalla eri puolella kaupunkia. Lemppariksi muodostui sijaintinsa perusteella Nantra Sukhumvit 39, airtrainille käveli minuutissa ja hotelli itsessän oli tosi ok. Meillä tais olla joku perushuonetta "parempi" huonetaso, mutta simppeliä settiä se kyllä oli, tosi siisti kylläkin. Hinta tais olla aika edullinen, muistaakseni maksoin sen kokonaan Supersaverin bonuksilla. Airtrainin lisäks hyvät katukeittiömeiningit heti hotellin vieressä. Toinen hotelli oli H-residence Sathorn, joka oli myös kiva. Hyvä aamupalabuffa ja kattopooli oli aika luksusta femman bungalowien jälkeen. :D Se oli vähän kauempana airtrainista, mutta sinne meni hotellilta ilmanen tuktuk, toki vaan tiettyihin aikoihin, mut eniweis, se oli näppärä.

    Taolla oltiin Asia Resort Koh Taossa. Ihan näppärä sijainti, ilmaset aamupala, wifi ja ok huoneet, lämmin suihku jne. Hotellilla oli pooli ja se oli sopivan kävelymatkan päässä rantsusta. Taolla oli kyllä totaallisen skeidat rannat, uimaan ei siellä päästy (ekat 30-50m rannasta oli vettä n. puoleen sääreen, argh!) niin naurettavalta kun kuulostaakin. :D Mutta jos ootte pinnan alla pääasiassa, niin se ei liene ongelma. Me ei oltais selvitty siellä ilman poolia.

    Taolla skootterihuijaukset oli aika yleisiä, muutama kaveri siellä viikon aikana joutui maksamaan extraa kun myyjä alkoi karjumaan naarmuista skootteria palauttaessa. Esim. Lantalla me vuokrattiin skootterit ilman passia, ajokorttia tai panttia. Taolla koko saaren politiikka oli passi tai 2000-3000 rahaa jemmaan.

    Lepposaa reissua ja varatkaa tarpeeks aikaa Bangkokkiin! Mä olin ekaa kertaa Thaikuissa vasta nyt, aikasemmin ollaan ollut reppu selässä Singaporessa, Malesiassa ja Indonesiassa. Perhentianin vertasta ei tolta reissulta löytynyt, Lanta oli ehkä lähimpänä, mut ei ihan. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, kiitos pitkästä kommentista :)

      Ja kiitos kaikista vinkeistä! Bangkokissa meillä on tosin aikaa vain yksi ilta + kokonainen päivä, joten kovin laajasti kaupunkia ei pysty omaksumaan. Kunhan hengaillaan ja tutustutaan suureen cityyn :) Perhentiasta tykättiin itsekin tosi paljon, mutta tiedetään toki ettei meininki (tai saaren koko) ole Taolla/Samuilla läheskään samaa luokkaa. Lantakin oli kiva paikka, meille ehkä vähän turhan hiljainen. Riippui varmasti siitäkin, ettei silloin vielä sukellettu vaan oltiin koko ajan "pinnan päällä".

      Tuo oli hyvä vinkki, että Taolla kannattaisi olla uima-allas. Ekassa Taon majoituksessa meillä ei sitä ole, mutta kuten itsekin totesit, jos viettää päivät lähinnä sukeltaen niin ehkei se niin pakollinen olekaan. Eiköhän me pärjätä :)

      Poista
  7. Ihan iski matkakuume tätä postausta lukiessa :)

    Tavattiin mieheni kanssa Taon saarella muutamia vuosia sitten ja siitä paikasta on jäänyt lämpimät muistot. Sukelluksen kannalta yksi halvimmista saarista Thaimaassa, joten siellä on tullut käytyä harrastuksen puolesta useampaankin otteeseen. Jos snorklauskin kiinnostaa niin pitkähäntä veneen vuokraus päiväksi kannattaa. Lainasimme Koh Tao Diversilta kylmälaukun ja kävimme saaren ympäri snorklailemassa. Kokemuksen arvoinen reissu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän me snorklailemaankin eksytä, ei aina jaksa sukeltaakaan :) Kiitti vinkistä, pitääkin kysellä sieltä toimistolta kylmälaukun perään!

      Poista