Lapin lumoissa 1/2

Luvassa on lähes identtisiä, lumisia maisemia ja punaisia naamoja kuva kuvalta. Kamera tosin lauloi sarjatulta lähinnä ensimmäisten (aurinkoisten) päivien osalta, loppulomasta haaviin tuli korkeintaan pari räpsyä per päivä. Aina ei jaksa olla kamera kädessäkään.

Reissussa oli mukana ystäväpariskuntamme, josta kumpikaan osapuoli ei ollut koskaan aiemmin vieraillut Lapissa. Ranskalaiselle miehelle tosin kaikki oli varsin uutta, hiihdosta ja poroista lähtien.

Perjantai 8.2. // Lumikenkäilyä Pirunkurulle // Pakkasta -14
Päätimme aloittaa tuntureiden valloituksen vaativimmasta noususta, Äkäslompolon Kesänki-tunturin Pirunkurusta, jonka laki on yli 500 metrin korkeudessa. Jyrkkyyttä riitti, pikkutaukoja oli pidettävä huipun lähestyessä koko ajan enemmän. Olimme kaikki neljä ensimmäistä kertaa lumikenkien päällä, mikä ei tosin haitannut tahtia ollenkaan. Syke nousi kiivetessä varmaan maksimiin, mutta piru vie se oli hieno kokemus! Ei siellä tunturin laen järkyttävässä tuulessa kyllä muita näkynyt, kumma juttu.
Lauantai 9.2. // Lumikenkäilyä Tahkokurulle // Pakkasta -24
Edellispäivän kapuaminen tuntui vielä jokaisen kropassa, mutta halusimme silti nähdä Kesängin myös toiselta kantilta, täysin omia reittejä pitkin. Kypärämyssy olisi ollut aika kova sana, naama tuntui jäätyvän ennätystahtia. Fiilis ja sää olivat silti aivan tolkuttoman mahtavia, eisenniivväliä vaikka sormet ja varpaatkin tuntuivat välillä irtoavan ja elävän omaa elämäänsä. Jälleen kerran saatiin tarpoa ylhäisessä yksinäisyydessä, joko tunturin valloitus ei kiinnostanut muita tai sitten pakkanen oli karkoittanut kauniin sään tieltä potentiaaliset yrittäjät.


Sunnuntai 10.2. // Välipäivä // Pakkasta -30
Okei, nyt tuli pakkasraja meillekin jo vastaan. Maan tasalla kova pakkanen oli vielä siedettävä, mutta tunturiin oli turha kuvitellakaan menevänsä. Kävimme silti vajaan parin tunnin kävelylenkillä moikkaamassa poroja ja esittelemässä ympäristöä S&C:lle. Rento päivä.


Maanantai 11.2. // Hiihtoa Velhokodalle // Pakkasta -20
Sukset alle ja ladulle. Aurinko ei enää paistanut yhtä voimallisesti kuin aiempina päivinä, mutta pakkasta riitti edelleen. Ranskalainen ystävämme oli perinteisen suksilla ensimmäistä kertaa eläessään, joten opetin aluksi "entisen kilpahiihtäjän" tiedoillani ja taidoillani hiihtotekniikkaa ja jatkoin neuvoilla läpi hiihtolenkin. Toisille kolmen tunnin lenkki oli vähän kevyempi, toisille raskaampi ;)


Taxiiii!!!!

To be continued...

16 kommenttia:

 1. Oijoi, haluaa myös! Tosin pakkasta ei tarttis olla ihan noin paljon ;) Ja mahtavaa heittäytymistä (myös konkreettisesti) teidän Ranska-vahvistukselta, kuka tahansa Asterixin perillinen ei kyllä murtsikoimaan lähde!

  VastaaPoista
 2. Oot saanu kyllä upeita kuvia Lapista! <3. Tuli ihan hirveä koti-ikävä näitä kahtelessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniista paikasta ei voi saada (varsinkaan aurinkoisella säällä) huonoja kuvia ;)

   Poista
 3. Oo aivan mielettömän kauniita kuvia! Löytyykse teidän hääblogi vielä jostain? Kuulin semmosesta puhuttavan.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä se hetken aikaa on olemassa, vaikka voisin pikkuhiljaa jo kuopata kokonaan... Onko häät edessä? :)

   kosittiin.blogspot.com

   Poista
 4. Kivoja kuvia! Kyllä noita maisemia ja aurinkoa katselee useammankin kuvan verran. Rupean olemaan ihan fiiliksessä meidänkin reissusta. :) Lumikenkäilyä pitää kyllä kokeilla ja haaveilen issikoilla ratsastamisestakin. Luulen kyllä, että tuollaiset pakkaslukemat olisivat pitäneet mut tiiviisti sisällä. Kuukauden päästä pakkaset toivottavasti ovat jo vähän miedommat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän pakkaslukemat ole silloin jo huomattavasti alhaisemmat. Me ratsastettiin niillä issikoilla joitakin vuosia sitten, mutta itse en oikein syttynyt. Itse hepat olivat toki ihania, mutta reitti oli oikeasti pelkkä kävelyreitti, tölttiä mentiin vain hetken verran. Tosin mukana oli pari ensikertalaista (miehet), joten eipä tietysti kovin kummoista ratsastusretkeä voinut odottaakaan. Ja lumikenkiä saa paikan päältä vuokrattua :)

   Poista
 5. mielettömiä maisemia. Taas varmistui, että minun on joskus päästävä Lappiin lomailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hus, sinne! Keskellä parhainta talvea kannattaa nimenomaan mennä Lappiin, syksyn pimeinä viikkoina sitten taas jonnekin lämpimään. Jos siis pitää valita etelänmatkan ja pohjoisen väliltä.

   Poista
 6. Upeita kuvia! Tulipa ikävä Lappiin, ja rinteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä paras paikka Suomessa - heti kodin ja kotipaikkakunnan jälkeen :)

   Poista
 7. Ai että tuli koti-ikävä.. Mikään ei voita hankia, pikkupakkasta ja aurinkoa.

  VastaaPoista