Päiväni tyyliblogistina

Seuraan monen muun tavoin paljon erilaisia blogeja, joten joukkoon mahtuu luonnollisesti niitäkin, joissa esitellään silloin tällöin päivän asuja. Peilin kautta otettuja tai ystävän/puolison kuvaamia otoksia, jotka on sommiteltu usein taidokkaasti ja aikakauslehtimäisesti. Toisinaan kuvaan on vangittu vain hetki elämästä, jossa saattaa hyvällä tuurilla vilahtaa bloggarin uudet vaatteet.

Saan tuntemattomien tyyppien asukokonaisuuksista yllättävän paljon irti, lähestulkoon enemmän kuin muotilehtien kaupallisista sivuista. Katson mielenkiinnolla itselleni epätavallisia asuyhdistelmiä ja nappaan joitakin ideoita omaankin käyttööni, mutta yleensä vain ihastelen (tai ihmettelen) blogistien luontevaa tyyliä saada vaatteet toimimaan kuin sormia napsauttamalla. Jostain syystä seison aika monena aamuna oman vaaterekkini edessä kummastellen, että mitäs sitä tänään oikein laitettaisiin päälle. Harmaata vai mustaa... vai mustaa ja mustaa.

Tovi sitten Lilyssä vietettiin päivän asu -viikkoa, tänään Maj puolestaan kyseli lukijoiltaan heidän päivän asujaan. Heitetään lusikka siis samaan soppaan ja menetetään samalla päivän asu -neitsyys bittiavaruudessa. Kerran se vain kirpaisee, vaikka suoraan sanottuna koko ajatus tuntuu vähän nololta. Ehkä siihen on syynsä, miksi en todellakaan kirjoittele muodista – tai tyylistä ylipäätään. Arvostan kaikkia asialleen omistautuneita, minä en vain kuulu luontevasti tähän joukkoon.Nahkatakki Vila / Printtipaita Zoe Karssen / Toppi Filippa K / Huivi Stylesnob / Hame Diane von Furstenberg
Kengät Otre / Kello Suunto / Rannerengas second handLaukku 2OR+BYYAT

Mies kieltäytyi kuvaamasta, joten pölyinen sovituskoppi isoine peileineen ajoi varsin hyvin asiansa. Päällä oli housujen sijaan poikkeuksellisesti hame, paidassa oli sievästi tämänpäiväisen työpisteen ääressä vedetyn lounaan jäljitä lasagnetahra, kengissä viime talven pölyt ja loskat sekä kaulahuivissa pari rotan kokoista reikää. Jäänyt joskus jumiin takin vetoketjun hampaisiin eikä kumpikaan halunnut antaa ilman väkivaltaa periksi. (Minä voitin, saksien suosiollisella avustuksella.) Mutta mitä pienistä.

Kun nolouskynnys on tämän kerran rimaa hipoen ylitetty, olisi mahtavaa nähdä tai kuulla millaisissa vermeissä siellä ruudun takana saapastellaan? Haaste teille!

23 kommenttia:

 1. Kiva kokonaisuus! Hame sopi tosi kivasti tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se on nyt jo toista päivää putkeen päällä! Oioi, tässähän meinaa tulla ihan hameihmiseksi.

   Poista
 2. Hyvähän tää on! :)

  Haha, voisin itsekin napata tästä haasteen jollekin päivälle - oon blogihistoriani aikana tosin julkaissut muutaman päivänasukuvan, joiden yhteismäärä hipoo ehkä viittä, jos sitäkään... Vaikka toisten asukuvia tykkäänkin katsella, ei asujen kuvaus ole mullekaan ehkä sitä ominta juttua, varsinkin kun meilläkään mies ei kameran taakse suurin surminkaan suostu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen reaktio oli lähinnä myötähäpeä, ei halunnut osallistua sen fiiliksen jakamiseen ;)

   Onhan se nyt vähän hoopoa kuvata itseään vain vaatteiden takia, ja varsinkin, kun en ole linssilude yleensäkään. Mutta anna palaa vain, mielellään sitä kuitenkin katsoo muiden asukuvia!

   Poista
 3. Kiva asu! :)
  Saas nähdä uskaltautuisinko itsekin tekemään tämän... :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kivahan tuo on, eikä nuo virheet tänne asti näy ;) Meikäläisen tän hetken päivän asut on kyllä sellaista kotiluuhastelijan luokkaa, että parempi jättää kuvailut väliin :D Mutta oon aivan rakastunut yhteen hattuun, joka tarttui mukaan Nykistä, joten se ehkä ansaitsisi tulla esitellyksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteena ei ollutkaan kuvata paras asu vaan päivän asu ;) Jos olisin kuvannut viime viikon sairaslomallani, kuvassa olisi ollut loogisesti kollarit, huppari ja villasukat. Ei tässä nyt muotikuvia onneksi etsitäkään, joten anna vaan arjen näkyä :) Ja hei, hattu! Millainen?

   Poista
  2. Vihreäsävyistä tweediä ja pieni lippa, oi se on ihana <3 ja aivan mahdoton itse kuvata.. no katotaan!

   Poista
 5. Aika harvoin olen laittanut itsestäni mitään kuvia blogiin. Päivän asuja on ollut viiden vuoden aikana muutama, niistä ovat lukijat ilmeiseti kuitenkin tykänneet, kun kommentteja on tullut runsaasti.

  Tänään olisi päällä kyllä asu, johon olen ihan tyytyväinen; Pariisista ostettu musta vahapintainen musta hama ja nin ikään samasta kaupungista (ja kaupasta) ostetu villaneule, jonka takakappale on silkkiä. Ja kauppa oli Monoprix eli kuin K-kaupasta olisi ostanut! Siellä on välillä joitain helmiä. Jalassa poikkeuksellisesti korkkarit. Kaikki ehjiä ja tahrattomia, vielä...

  Kun laitoin ensimmäisen tunnistettavan kuvan blogiin, kävi ilmi, että useampi asiakkaani oli lukenut blogiani jo pitkään ja tajusi vasta kuvan nähtyään, että kyseessä olin minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä :) Tuosta Monoprixistä olen kuullut muualtakin aika positiivista viestiä, pitänee muistaa paikka jos Pariisi joskus osuisi taas matkan varrelle.

   Poista
 6. Toi Suunnon kello! Mikä mikä mikä? Näyttää täydelliseltä, mallia jakoon kiitos kaunis. =)

  Ja erittäin hyvältä näyttää muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain sen lahjaksi parisen vuotta sitten, en tiedä löytyykö enää myynnistä mistään. Mutta on siis tämä: http://www.suunto.com/fi-FI/Tuotteet/Urheilulaitteet-ulkoiluun/Suunto-Core/Suunto-Core-Alu-Alu/

   Miesten kello, mutta who cares :)

   Poista
 7. Oih, täydellinen! Täytyy alkaa metsästää tuota josko sitä vielä jostain saisi.

  Miesten kellot ovat parhaita! (Kaikki 10 rannekelloani ovat miesten malleja - what can I say?) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kello on kyllä kiva, on saanut spontaaneja kehuja silloin tällöin tuntemattomiltakin :) Toivottavasti löytyy!

   Poista
 8. Magee kombo!
  Ja lisää asukuvia kiitos. :)

  VastaaPoista
 9. Ooo miten hieno asu! Tykkään tosi paljon! :)
  xx J

  VastaaPoista
 10. Repesin viimeisistä lauseista, mutta hyvältä näyttää!

  VastaaPoista