Polven viemää

Polveni on vähän pipi. Urheilu on vaarallista ja sitä rataa ja tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Polven kohtaloa ei näy päällepäin, mutta sisällä jyllää voimakas tulehdus, joka on pitänyt polveani kotinaan jo vuosien ajan. Meinasi mokoma jäädä sinne vakioasukkaaksi, mutta ajattelin vihdoin antaa pöpölle lähtöpassit. Kipuilu ei ole kivaa, eikä varsinkaan silloin, jos se yrittää estää liikkumasta.Kävin maanantaina ortopedillä, joka väitti vastaan lähes joka ainoan lauseeni jälkeen.

Lääkäri: "Mitenkäs tämä vaiva tuli?"
Minä: "Varmaan siitä, kun juoksin jokunen vuosi sitten puolimaratonin valmiiksi tulehtuneella polvella."
L: "Et varmasti juossut."
M: "Öööö, juoksinpas."
L: "Et ole pystynyt juoksemaan tulehtuneella polvella! Kävelit varmasti osan matkaa."
M: "No en kävellyt!"
L: "Kävelit."

...

M: "Minkähän takia tulehdus ei ole koskaan lähtenyt pois? Sain kuitenkin silloin tulehduskipulääkkeet, itse asiassa pariinkiin eri otteeseen, kun välillä polvi tuntui pahemmalta. Olin vuodenkin lähes urheilematta."
L: "Jos ei syö lääkkeitään loppuun vaan murustelee vain osan, niin eihän se tulehdus tietenkään mihinkään lähde."
M: "Syön kyllä aina lääkekuurit loppuun!"
L: "Et ole syönyt."

...

L: "Olet varmasti lopettanut liikunnan kokonaan, kun polveen koskee?"
M: "En ole. Juoksen aina, jos polvi sen vain kestää. Tänäänkin käyn vielä tunnin juoksulenkillä, kun ei ole viikkoon, pariin nyt koskenut, ja huomennakin ajattel---"
L: "Mutta syöt kuitenkin kipulääkkeitä koko ajan?"
M: "No en syö yhtään. Hieronta on joskus auttanut."
L: "Hieronta on yhtä tyhjän kanssa, ei se auta mitään."

...

Miellyttävä tarinatuokio sedän kanssa. Mutta onpahan nyt sitten lomalle nappeja mitä nappailla. Vahvinta mahdollista Buranaa pari kertaa päivässä neljän viikon ajan. Ei luulisi tämän pääkopan kärsivän ainakaan päänsäryistä vähään aikaan... Vatsahaava voi ollakin jo eri asia.

Tänään tuli käytyä magneettikuvauksissa, torstaina polveeni isketään kortisonipiikki. Liikuntakielto kahden viikon ajaksi, joten loma tulee menemään suunniteltua rennommin. Sitten vain toivotaan, että kerrankin söisin kuurini loppuun ja tulehdus haihtuisi savuna ilmaan.

Puff vain.

12 kommenttia:

 1. Voihan vitalis, millainen lääkäri :P Toivotaan, että homma saadaan kuitenkin jollain konstilla etenemään parempaan suuntaan!

  Meidänkin R:lla on molemmat polvet ihan tuusannuuskana: lätkän seurauksena ne on leikattu jo parikymppisenä kertaalleen molemmat, viimeksi toinen leikattiin pari vuotta sitten, ja on taas vaivannut tänä kesänä kovasti. Eipä ainakaan patikointilomia parane tässä suunnitella :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulosta kivalta tuokaan :( Polvet osaavat olla kyllä yllättävän onnettomuusalttiit, niille sattuu ja tapahtuu.

   Poista
 2. Huu mikä lääkäri! Eihän tuollaisia voi olla.. Tosi kurjan kuuloinen polvivamma, ne on kyllä veemäisiä :( Omassakin ystäväpiirissä alkaa olla vähemmistönä ne, joilla on vielä molempien polvien ristisiteet tallella tai ainakin korjaamatta.. Tekevälle näköjään sattuu :D

  Toivottavasti ei nyt mene kuitenkaan koko loma pelkästään nappien syömiseksi!

  VastaaPoista
 3. Kiva lääkäri. NOT! Mullakin on joskus ollut polvi tulehtunut, mutta se meni aika nopeasti onneksi ohi. Kaikenkaikkiaan mun polvet ei oikein tykkää esim. juoksemisesta (mutta silti sitä harrastan) ja fysikaalisessakin on joskus todettu, että mulla on jotain rakenteellista vikaa tms. Miehellä on leikattu molemmat polvet, joten symppaukset täältäkin! Toivottavasti tulehdus paranee joskus vielä.

  VastaaPoista
 4. Ihan uskomaton tyyppi! Välillä kyllä tuntuu, että lääkärit unohtavat olevansa asiakaspalveluammatissa... Tsemppiä jalan kanssa, toivottavasti se paranee vielä!

  VastaaPoista
 5. Onpas siellä lääkärillä ollut asenne kohdillaan! Sinut tuntien kyllä epäilen maltatko ottaa rennosti? Pitäiskö sut sitoa johonkin pyörätuoliin ja annat ukkosi vain rullailla sua paikasta toiseen? :D

  VastaaPoista
 6. Siis mikä helv.. lekuri tommonen on? :D jäätävää käytöstä, huhhuh!
  Sitäpaitsi hieronta auttaa kipuihin ;) Tosin tulehdusaluetta ei toisaalta saisi ollenkaan hieroa.. joten.. Mut niin, itse sitä kipunsa parhaiten tuntee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla joku urheiluortopedi, vakaa ja varma mielipide joka asiaan. Juuh...

   Poista