Asuntokuumeilua

Kesä saa ihmeitä aikaan. Suupielet pyrkivät väkisin ylöspäin, vaatteet muuttuvat värikkäiksi ja asuntokuume saa utopistiset mittasuhteet. Syytän taivaan vallannutta keltaista palloa ja hinkua hengittää sisällä laajemmin, vaikka viime päivinä aikaa on tullut vietettyä entistä enemmän ulkonakin. Niin, oma piha olisi kiva. Tai edes se parveke.

Olemme pyöritelleet asuinalueita, talotyyppiä ja pohjakaavoja aina silloin tällöin edestakaisin. Suunnitelmat muuttuvat lähes sitä mukaa, kun vuorokausi vaihtuu seuraavaan. Unelmointi ei tunnu löytävän määränpäätä.


Eilen kävimme katsomassa ensimmäistä vakavastiotettavaa asuntoa, josta olisimme voineet antaa tarjouksenkin. Huippusijainti, yli 80 neliötä, ikkunat neljään eri suuntaan, parveke, ei seinänaapureita, täysin remontoinnin tarpeessa. Kaikki kaatui hintaan ja totaalisen överiin hoitovastikkeeseen.

Tänään on uusi näyttö toiseen asuntoon. Funkkistyyliä, yli 100 neliötä, viisi huonetta, parveke, remppakohde. Hinta on suolainen, voi kyllä, mutta kohde onkin kiinnostava lähinnä talon suunnitelleen kuuluisan arkkitehdin takia. Tekeekö se asunnosta erikoisen vai lisääkö tunnettu nimi pelkästään hintaa? Hyvin mahdollista.

Etsintä on saanut jo yhden realistisen askeleen eteenpäin, vaikka kiire ei ole vasta kuin unelmilla. Ehkä tosipaikan tullen kipukynnyskin eli hinta voisi olla jo neuvoteltavissa.

Kuvat Pinterest (1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6)

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa tutuilta "oireilta". Hintahan on tosin siitä hauska, että ostaja voi koittaa määritellä sitä vaikka alaspäinkin. Tosin pk-seudulla taitaa kysyntää olla sen verran, että kauheaan hintojen polkemiseen ei ole mahdollisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintaa tuskin voi neuvotella ihan sataatonnia alaspäin, vaikka kuinka yrittäisi ;) Ekasta asunnosta oli omistaja saanutkin jo kaksi tarjousta, ja veikkaan, että meidän mahdollinen tarjous ei olisi ollut lähellekään kilpailukykyinen. Onneksi omankin asunnon arvo on noussut vuosien aikana, jos tästä markkinatilanteesta haluaa jotain positiivistakin nähdä.

   Poista
 2. Me rakennettiin omakotitalo, jossa asuttu muutama kuukausi.. Nyt jo uusi asunto-kuume, kamalaa :D
  Luulen että se kuume ei koskaan laske vaikka asuisi missä..

  VastaaPoista
 3. Asuntohaaveita, uusi asunto, jee! Piristää ihmistä ja eloa kummasti. Pidä meidät uteliaat ajantasalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei ole mitään uutta auringon alla, eikä varmaan tulekaan seuraavaan vuoteen. Hiljaa hyvä tulee ;)

   Poista
 4. Karseeta, ku toi iskee muhun aina noin vuoden välein... Ja verottajan mielestä moista kuumetta sais kärsiä korkeintaan kahen vuoden väliajoin. :/ Miehen mielipiteistä puhumattakaan... :D Mut jos mä koitan nyt elää tätä teijän kautta ni jos se oma sitte viivästyis? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina voi yrittää! :D Ja kohtahan tekin voitte jo miettiä asuntoasioita uudestaan, eiks teillä ole jo vuosi nykyisessä asumista takana?

   Poista