Varpaat kohti kesää

Kuinka usein naiset käyttävät rahaa kauneushoitoihin? Kerran kuussa, kerran vuodessa, tuskin koskaan? Voisin liputtaa keskimmäisen vaihtoehdon puolesta, mutta kuluneen vuoden aikana omaan ulkokuoreen on tullut satsattua edes asteen verran enemmän. Viimeksi elokuussa (hääviikollamme) olin puunattavana ripsien, hiusten ja erilaisten hoitojen merkeissä. Tavallaan se kuuluukin siihen hääosioon: yrittää olla edes hetken verran niin (anteeksi kiroilu) perkeleen kaunis joka suunnasta, että melkein häikäisee. Totuus taisi pikemminkin olla se, että kerrankin sai ilman huonoa omaatuntoa tuhlata rahaa pelkästään omaan napaansa. Olla vain laiskasti hemmoteltavana, josta bonuksena tuli hivenen parempi ulkokuori. Tai ainakin kuvitella niin.

Tammikuu oli varsinaista myllerrystä, jonka vuoksi päätin vihdoin antaa hetken aikaa itsellenikin, kiitos erään ystäväni esimerkin. Ensin saman ystävän kanssa maailmanparannussessio sushibuffan parissa, illalla hetken mielijohteesta varattu aika jalkahoitoon. Se taisikin olla viimeinen hetki ennen atooppisen ihoparkani kokonaan poiskuoriutumista, kotirasvaus ei tunnu näköjään koskaan laiskalta onnistuvan. Eivät ne kynnetkään enää kovin näteiltä näyttäneet, häihin laitettu geelilakkaus piti vielä parissa varpaassa itsepintaisesti hengestään kiinni. Olen aikaansaamaton, tiedän.


Puolitoista tuntia euforista hoitoa, lopuksi vielä kesää huutava lakkaus. Jaloista puuttuvat enää varvassandaalit ja niiden alta kuuma, auringolta tuoksuva hiekka. Kohta, kohta, ihan kohta!

10 kommenttia:

 1. Mä "hemmottelen" itseäni kerran kuussa ammattilaisen tekemällä kulmien siistinnällä ja värjäyksellä. En vaan jaksa värkätä niiden kanssa itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä nypin kulmani silloin kun jaksan, eli ehkä liian harvoin ;) Onneksi ei tarvitse värjäillä, jotain hyötyä tummista kulmistakin.

   Poista
 2. Mäkin käyn kerran kuussa siistimässä kulmat. Ei vaan onnistu multa :(
  Lisäksi lyhythiuksisena kampaamo on hyvin tuttu paikka. Sokeroinnissa käyn myös kerran kuussa ja useamman kerran vuodessa kasvohoidossa, mutta mun iho onkin niin mälsä, kun kuivuu päähän kiinni, vaikka yritetään mitä..

  Jalkahoidossa kävin pari kertaa. Viime keväänä ja sitten häitä ennen, mutta viimeisen kerran jälkeen isovarpaiden kynnen reunat alkoi kasvaa ihoon sisälle ja oli sitten hetkeen viimeinen kerta, kun menen jalkahoitoon. Tosi hauskaa oli yrittää saada varpaankynnet pelastettua :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tosiaan, käynhän mä noin kolmen kuukauden välein kampaamossakin. Mut jotenkin sitä ei laske hemmotteluksi, kuuluu melkein "pakollisena" perusarkeen.

   Varpaankynsissä on omat hankaluutensa. Mullahan tulehtui molemmat ukkovarpaiden kynnet intissä, ja siellä ne sitten operoitiinkin (kuten huomaa kuvastakin, ei kovin siistiä leikkausjälkeä kummassakaan). Onneksi eivät tulehtuneet sentään yhtäaikaa.

   Poista
  2. Mulla on luonnostaan samanlaiset pottuvarpaat! :O Kannattiko tota paljastaa? :D

   Poista
  3. Sulla mitään pottuvarpaita ole :)

   Poista
 3. Haha, oletpa ajankohtaisella aiheella liikenteessä, tulin meinaan juuri kasvohoidosta! :)

  Ajattelin kirjoitella siitä huomenna blogiini juttua, mutta vastauksena postaukseesi: nykyään useammin kuin ennen, ehkä kerran kahdessa-kolmessa kuukaudessa. Jännä miten aina tuntuu, että se hemmottelu muka pitäisi ansaita jotenkin.

  Koska varatessani kasvohoidon jälkeen aikaa jalkahoitoon (ensi kuussa, jee!), varasin ajan päivän sen jälkeen, kun olen selvinnyt ensimmäisestä opinnäytetyöseminaarista ja huomasin toteavani kosmetologillekin, että "joo, mä voin tulla silloin, koska edellisenä päivänä on juuri ollut ihan kauhea päivä".

  Ihminen on kumma otus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Tuntuu lähes törkeältä tuhlata itseensä kymmeniä euroja mistä tahansa hoidosta "ilman sen kummempaa syytä", kun sen rahan voisi olevinaan käyttää muuhunkin... Mutta toisaalta, mikä olisi välillä parempi satsauskohde kuin oma nassu tai keho? Pitäähän sitä saranatkin joskus öljytä ;)

   Poista
 4. Mä oon näissä hemmotteluasioissa ehkä maailman surkein! Yleensä rahanreikää löytyy muualta, ja pyrin aikatauluttamaan töiden ulkopuolista tekemistä mahdollisimman vähän, joten erilaisten tuunaus- ja puunausaikojen varaaminen, saati niihin lähteminen on mulle äärimmäisen vastenmielistä (sitä paitsi useimmat hoidot kutittavat) :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastenmielistä? No ei kai! Onhan se nyt ihanaa olla jonkun toisen hemmoteltavana, musta ainakin. Mutta jos ne vielä kutittavatkin, niin hoitoihin varmasti suhtautuukin sitten jo vähän eri tavalla ;)

   Poista